Ofițeri din 10 țări, în vizită la Jandarmeria Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a primit, ieri, vizita de studiu și documentare a unui număr de 14 ofițeri din cadrul Cursului Superior Internațional, ediția a XX-a, care se desfășoară în cadrul Școlii de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazu” a Jandarmeriei Române, a transmis Jandarmeria Tulcea.

Promoția 2022 a Cursului Superior Internațional este formată din ofițeri ce aparțin, în mare parte, forțelor de securitate cu statut militar din Mali, Madagascar, Iordania, Italia, Senegal, Palestina, Tunisia, România, Moldova și Jandarmeria Franceză.

„Obiectivul principal al cursului este reprezentat de pregătirea ofițerilor pentru exercitarea de funcții specifice în cadrul unui stat major internațional pe timpul misiunilor de menținere a păcii sub mandat ONU. Cursurile se țin doar în limba franceză, iar stagiarii beneficiază și de sprijinul unui lector de limba franceză”,

scrie în comunicatul de presă emis de Jandarmeria Tulcea, în care se mulțumește Instituției Prefectului – județul Tulcea pentru colaborare și pentru primirea călduroasă.


În cadrul evenimentului, Inspectorul șef al Jandarmeriei Tulcea, colonel Bordei Ion, a susținut o prezentare a tehnicii din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și a principalelor misiuni executate, urmată de exerciții demonstrative cu câinii de serviciu, o vizită la Instituția Prefectului – județul Tulcea și o deplasare în Poligonul de tragere Cataloi, unde jandarmii au executat o ședință demonstrativă de tragere.

(sursă info și foto : comunicat de presă IJJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu