Amplă acțiune antibraconaj piscicol, pe apă și pe uscat, derulată de Garda Naţională de Mediu

29 aprilie 2024 | Actualitate
Amplă acțiune antibraconaj piscicol, pe apă și pe uscat, derulată de Garda Naţională de Mediu

Amplă acțiune antibraconaj piscicol, pe apă și pe uscat, derulată de Garda Naţională de Mediu

În contextul în care ne aflăm în plină perioadă de prohibiţie la pescuit, comisarii Gărzii de Mediu, cu sprijin din partea IGPR, au derulat mai multe acţiuni împotriva braconajului piscicol, confiscând 4 autovehicule, 250 kg de pește și 14 km de plase de pescuit ilegale, potrivit celor publicate de Garda Naţională de Mediu .

Concret, 40 de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, sprijiniți de 280 de polițiști din cadrul IGPR – Direcția Rutieră și Ordine Publică din județele Constanța și Tulcea, au demarat, în perioada de 22.04.2024 – 27.04.2024, o amplă acțiune de inspecție și control, atât pe apă, cât și pe uscat, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de braconaj piscicol pe Fluviul Dunărea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Marea Neagră.

Garda de Mediu controale prohibitie delta apr 24

Potrivit sursei, rezultatele obținute de Garda Naţională de Mediu în această acțiune, arată că braconajul este un fenomen îngrijorător.

Garda de Mediu peste confiscat Caslita apr 24

Echipele mixte repartizate pentru acţiunile pe uscat au verificat, în doar 7 zile, 1256 de autovehicule şi autoutilitare, constatându-se neconformităţi cu privire la transportul de peşte.

Garda de Mediu plase confiscate mun Tulcea apr 24

Cele 4 autovehicule confiscate transportau peşte din speciile: scrumbie, somn, sânger şi caras, fără documente legale de provenienţă, iar cantitatea de 250 kg de peşte confiscată a fost predată către centre de prima vânzare, urmând ca banii rezultaţi din vânzare să fie alocaţi bugetului de stat.

Pentru cele 4 autovehicule ce transportau peste fără documente legale, vor fi înaintate sesizări penale.

În ceea ce privește verificările efectuate pe apă, cu ambarcaţiunile din dotarea GNM, acestea au cuprins Braţul Borcea, Chilia, Sulina, Sf Gheorghe, pe tronsonul de Dunăre dintre Feteşti, Hârşova, Cernavodă, Brăila, Galaţi, Cotul Pisicii şi Isaccea, inclusiv Complexul Lacustru format din lacurile Razelm, Sinoe, Golovita şi Smeica.

Garda de Mediu controale noaptea cu Pol apr 24

Controalele s-au desfăşurat atât ziua, cât şi noaptea, și au dus la identificarea unui număr de 524 de unelte de pescuit interzise în această perioadă,150 buc vintire,350 buc plasă monofilament/setca însumând 14.000 m, 24 buc năpatca și prostovoale. Toate au fost ridicate în vederea confiscării.

Garda Naţională de Mediu a menționat că orice faptă de natura infracţională va fi judecată în sfera penalului de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu și că aţiunile sunt în desfăşurare şi vor continua.

(sursă info și foto : fb GardaNationaladeMediu)

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT