În așteptarea luminii Învierii, la Penitenciarul Tulcea

30 aprilie 2024 | Social
În așteptarea luminii Învierii, la Penitenciarul Tulcea

În așteptarea luminii Învierii, la Penitenciarul Tulcea

Ca la orice comunitate ortodoxă din afara zidurilor unui penitenciar și populația carcerală din Penitenciarul Tulcea se pregătește să primească lumina Învierii lui Hristos la capela unității, cu hramul ,,Sf. Ap. Petru și Pavel”, unde participă intens la slujbele zilnice și la cateheze din această săptămână a Sfintelor Pătimiri din postul Păresimilor, conform unui comunicat de presă Penitenciarul Tulcea transmis redacției.

În acest sens, azi, 30 aprilie 2024, este programată slujba Deniei din Sfânta și Marea Marți ce va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în sobor de preoți și diaconi, la finalul slujbei rostindu-se rugăciuni și molifte pentru persoanele private de libertate.

Penitenciarul Tulcea menționează că Episcopia Tulcii a întocmit un program de vizite pastoral-misionare și acțiuni social-filantropice pentru persoanele private de libertate de aici, pentru care s-au oficiat în mai multe rânduri slujbe religioase însoțite și de cuvinte de zidire morală și sufletească.

Tot în așteptarea Sfintei Lumini a Învierii, persoanele private de libertate custodiate care au talent și înclinații artistice au realizat tablouri, felicitări, ouă încondeiate, coșulețe și alte obiecte artizanale cu tema Sărbătorii Paștelui, ce vor fi expuse, în luna mai, în foaierul Palatului Copiilor Tulcea.
Expoziția cu tema „Sărbătoarea Paștelui” este organizată anual de Penitenciarul Tulcea în cadrul proiectului “DIALOG VIZUAL” , iar exponatele au fost realizate prin diferite tehnici de lucru (origami, quilling, pictură, modelaj).

Potrivit sursei, prin această activitate, deținuții au posibilitatea de a-și valorifica și dezvolta latura creativă a personalității.

În general, în cadrul activităților artistice organizate în mediul de detenție, fiecare participant își poate exprima sentimentele, își poate dezvolta simțul artistic și abilitățile sociale, iar aprecierea celorlalți contribuie la îmbunătățirea imaginii de sine.

(surse info, foto : comunicate de presă Penitenciarul Tulcea,

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT