Stiri din tulcea

Ziua Națională a Veteranilor, marcată la Cimitirul Eroilor din Tulcea

29 aprilie 2024
Ziua Națională a Veteranilor, marcată la Cimitirul Eroilor din Tulcea

Ziua Națională a Veteranilor, marcată la Cimitirul Eroilor din Tulcea

 

În fiecare an, la data de 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pentru tot ce au realizat în vederea asigurării apărării independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, este marcată Ziua Veteranilor de Război, instituită în anul 2007 ( Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007).

Prin urmare, la Cimitirul Eroilor din Tulcea a avut loc un ceremonial militar și religios la care au participat oficialități locale printre care primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Ștefan Coman, și subprefectul județului Tulcea, Timur Memet.

CJ Tl Z Veteranilor de Razboi ceremonial religios29 apr 24

Potrivit edilului orașului Tulcea, Ștefan Ilie, în aceată zi trebuie să ne amintim că Pacea, de care ne bucurăm astăzi, li se datorează în mare parte veteranilor de razboi :

Prim Tl Z Veterani 29 apr 24

„Astăzi este Ziua Veteranilor de Război, o zi în care trebuie să ne amintim că Pacea, de care ne bucurăm astăzi, li se datorează în mare parte lor.

Indiferent că au luptat în trecut sau pe teatrele de operațiuni moderne, veteranii ne-au asigurat nouă, celor de astăzi dreptul de ne crește copiii în libertate, de a fi liberi și de a nu trăi cu spaima că viața ne este pusă în pericol.

Iar atunci când uităm cât de importantă este Pacea este de ajuns să privim la câțiva kilometri de noi, unde pacea unui stat a fost încălcată prin forța cumplită a războiului și unde nesiguranța și moartea domnesc peste tot.

Noi, cei de astăzi, răsplătim eroismul veteranilor noștri și Pacea pe care ne-au oferit-o, implicându-ne în acțiuni prin care construim, păstrăm și înfrumusețăm moștenirea primită, orașul nostru.

Slavă Eroilor Veterani!”

CJ Tl Z Veteranilor de Razboi St Coman 29 apr 24
„Pentru toți românii, veteranii de război echivalează cu noțiunea de profesionalism, devotament, vitejie.

Pentru noi, veteranii de război sunt eroism, sunt disciplină. Sunt cei care au lăsat în urmă familii și prieteni și care au pornit pe drumul salvării României.
De pe frontul de luptă, ei ne-au garantat România de astăzi, România liberă, România suverană.

Avem, astăzi, oportunitatea de a ne înclina cu respect în fața acestor veterani și de a ne arăta aprecierea pentru contribuția lor la apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României de-a lungul istoriei.

La mulți ani tuturor!“

a transmis, în cadrul evenimentului, Ștefan Coman.

(surse info, foto : comunicat de presă CJ Tulcea, fb stefan.ilie.tulcea)