Ziua Internațională a Păcii din acest an este, din păcate, sub semnul …războiului

În dimineața Zilei Internaționale a Păcii, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a declarat îngrijorat în legătură cu declarațiile președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a Armatei Federației Ruse și desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojjie.


Premierul Romăniei și-a exprimat speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze și a adăugat că țara noastră își menține atitudinea echilibrată.
„Vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și cu partenerii din Uniunea Europeană pentru a garanta securitate cetățenilor noștri”,

a menționat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Cui îngrijorare dar și cu speranță privind războiul din țara vecină, s-a exprimat și deputatul de Tulcea, George Șișcu, care a subliniat că în această perioadă în care războiul pe care Rusia l-a declanşat în Ucraina ne afectează pe toţi, lupta pentru pace este mai mult decât o simplă lozincă !


„Mor oameni nevinovaţi, iar efectele pe care acest război le lasă în urmă sunt greu de suportat. Sunt traume emoţionale greu de suportat, dar şi multiple consecinţe economice.
Vedem că relaţiile între state sunt mai fragile ca oricând, în timp ce riscul amplificării conflictelor militare creşte de la o lună la alta.”

Deputatul tulcean a concluzionat că este important și cum vom păstra pacea, după ce va veni !

Ziua Internațională a Păcii, ce a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1982, este dedicată în special absenței războiului și a violenței, după cum scrie pe ro.wikipedia.org.

Pentru a inaugura ziua, la sediul ONU din New York City bate „Clopotul Păcii”, ce este turnat din monede donate de copii de pe majoritatea continentelor ( fără Africa).

„Clopotul Păcii” a fost un cadou primit de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război” și are ca inscripție urarea : „Trăiască pacea absolută în lume”.

(surse info și foto : fb guv.ro, ro.wikipedia.org., fb George.Siscu.Deputat)

Leave a Reply

Close Menu