Peste o săptămână, cercetătorii își dau întâlnire cu mințile curioase și pasionații de știință

​Anul acesta, Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat pe 30 Septembrie 2022, în 25 țări, iar la Tulcea, evenimentul se va desfășura între orele 10.00 – 18.00 la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunării” – INCDDD, ARBDD, Acvariul din cadrul ICEM „Gavrilă Simion” , precum și la Centrul de Echitație Real Racing Tulcea, transmite ICEM Tulcea


”Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

​Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

​De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

​Dacă ai o minte curioasă, dacă îți dorești să începi o carieră în cercetare sau ești, pur și simplu, pasionat de știință, Noaptea Cercetătorilor Europeni este evenimentul cel mai potrivit pentru tine!” (https://www.noapteacercetatorilor.eu)

„Curiozitatea există în fiecare dintre noi, iar câtă vreme vor exista întrebări, știința va continua să ofere răspunsuri,”

scriu organizatorii într-un comunicat de presă primit la redacție.

(surse info și foto : fb icemtulcea, comunicat de presă Noaptea Cercetătorilor Europeni )

Leave a Reply

Close Menu