Patru motoare de barcă, căutate de autoritățile din Franța, au fost găsite de polițiștii de frontieră în Crișan

Patru motoare de barcă, bunuri căutate în vederea confiscării de către autoritățile din Franța, au fost descoperite ieri de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unei acțiuni specifice în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, conform unui comunicat de presă emis de Garda de Coastă.

Mai exact, pe raza localității Crișan (judeţul Tulcea), polițiștii de frontieră au identificat, patru motoare de barcă de 100, 130, 150 și 175 CP, în valoare de 115.000 lei.

În cadrul verificărilor efectuate, s-a stabilit că cele 4 motoare aparţineau unui cetăţean roman dar figurau ca fiind căutate pentru confiscare, alerta fiind emisă de către autoritățile din Franța.

Persoana în cauză a precizat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunurilor.


În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar cele 4 motoare au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)

Leave a Reply

Close Menu