,,ROMÂNIA EDUCATĂ” – consultare publică la Măcin

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Tulcea, primul eveniment din seria activităților dedicate consultării publice privind proiectul Legii învățământului preuniversitar ,,România Educată”.

Invitații speciali ai evenimentului, ce a avut loc ieri, la Măcin, au fost deputatul Michael Gudu, membru în Comisia juridică a Parlamentului și Nicolae Topoleanu, subprefectul județului Tulcea, fost primar și viceprimar al orașului Măcin, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, ce a fost reprezentat de echipa managerială prin prof. Viorica PAVE, Inspector Școlar General și prof. Constantin COCA, Inspector Școlar General Adjunct, ce a ținut o prelegere pe tema excelenței în educație, ca prioritate a proiectului de lege.

Activitatea a fost moderată de prof. Adina Laura VOICU, inspector școlar pentru management instituțional.
Cuvântul de deschidere a evenimentului a aparținut Inspectorului Școlar General, prof. Viorica PAVEL, care a argumentat fundamentarea nevoii modificării legislației în educație.


”Au avut intervenții valoroase privind noutățile legislative: D-na prof. Sorina Mangu, inspector școlar pentru limba și literatura română, D-na prof. Gabriela Nichifor, directorul Casei Corpului Didactic Tulcea, D-nul prof. Narcis Doru Oprescu, director la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Banea” Măcin și D-na prof. Adina Laura Voicu, inspector școlar pentru management instituțional.

În plus, a fost inițiat și s-a desfășurat dialogul pe cele 4 domenii ale legii: Structura sistemului de învățământ, Statutul și cariera didactică, Asigurarea calității în educație și Dispozițiile privind descentralizarea activităților extradidactice.

Feedback-ul acestei activități de consultare publică a fost unul pozitiv, constructiv și însoțit de multă speranță.
În învățământul românesc este momentul pentru o reală reformă care să aducă beneficii tuturor participanților actului educațional”,

scrie pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Participanții la eveniment și-au exprimat puncte de vedere, având atât reacții pozitive, cât și propuneri/recomandări de îmbunătățire a conținutului proiectului ,,România Educată” pe capitole și articole.

(sursă info și foto : fb isjtulcea)

Leave a Reply

Close Menu