Pe 2 și 3 august, curățăm 2 zone din municipiu : ,,7 țevi” și zona Zaghen

În cadrul unui proiect pentru care a obținut finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu, Primăria Tulcea participă la Campania Națională Curățăm România cu 2 acțiuni de ecologizare programate pentru următoarele 2 zile : în zona ,,7 țevi”, respectiv zona Zaghen.

Potrivit informațiilor publicate de instituția citată, acțiunile vor începe de la ora 9.00, vor participa aproximativ 100 de elevi ai școlilor din municipiu însoțiți de profesori, precum și voluntari din cadrul instituțiilor cu atribuții în protecția mediului din municipiu dar și alți voluntari și sunt bine-venite toate persoanele interesate.

Pe lângă impactul favorabil asupra mediului, acțiunile au și rolul de conștientizare a publicului cu privire la daunele provocate de deșeurile abandonate.

Mulțumim elevilor și voluntarilor care au colaborat, precum și tuturor instituțiilor implicate: Inspectoratul Școlar Județean, ARBDD, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică, Apele Române – SGA Tulcea, Garda Națională de Mediu,

scrie pe pagina oficială a Primăriei Tulcea.

În cadrul proiectului se vor colecta următoarele tipuri de deşeuri: plastic, metal, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, sticlă, hârtie, cartoan, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii şi acumulatori, anvelope, doar în condiţiile în care cantităţile respective de deşeuri nu intră în responsabilitatea operatorilor licenţiaţi/ autorizaţi, conform contractelor încheiate de solicitant cu aceştia.

Campania Națională Curățăm România, derulată sub deviza “Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, urmărește ecologizarea unor zone afectate de deșeuri.

(sursă info și foto : fb primariatulcea)

Leave a Reply

Close Menu