Întâlnirea din această lună cu reprezentanții instituției Avocatul Poporului la Tulcea va fi miercuri, 17 august

 

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda GRATUIT audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în data de 17 august 2022, adică peste 9 zile, conform comunicatului emis de Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Constanța.


Activitatea se va desfășura la sediul instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 10.00, în spațiul pus la dispoziție.

Persoanele interesate, sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0241 550 544.

Pentru operativitate, este important ca tulcenii care se prezintă în audiență să aibă:
– cererea/ petiția din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi documente justificative, în copie;
– dovada că s-au adresat în ultimul an unei autorități publice ( primării, prefectură, casa de pensii,inspectorate, DGASPC, sau orice alte instituții care implica autoritatea statului.) și nu au primit răspuns sau rezolvarea problemei cu care se confruntă este tergiversată nejustificat.

În situația în care nu pot ajunge în ziua programată, persoanele interesate se pot adresa instituției Avocatului Poporului – BT Constanța telefonic (la nr. 0241550544) sau în scris, prin poșta electronică la adresa de email avpconstanta@avp.ro sau prin Poșta Română la adresa din mun. Constanța, B-dul Ferdinand nr.7 bis, județ Constanța.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăţile acesteia, drepturile şi libertăţile încălcate, precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză.

Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia.

(sursă info și foto : comunicat de presă Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Constanța)

Leave a Reply

Close Menu