2 tulceni au fost prinși transportând, în mașină, 20 de sturioni pescuiţi ilegal

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat ieri, în zona de competență, doi tulceni ce transportau, într-un autovehicul, fără documente legale, 20 de sturioni de dimensiuni mici, care cântăreau peste 15 kilograme, după cum ne-a transmis, printr-un comunicat, Garda de Coastă.

Din fericire, peștii erau în stare vie și au fost redați mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au acționat în baza unei informaţii și au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau cei doi bărbați, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În momentul în care, în urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit cei 20 de sturioni, bărbaţii au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)

Leave a Reply

Close Menu