You are currently viewing Tinerii tulceni sunt invitați să transmită un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean

Programul Operațional Comun România-Ucraina lansează un concurs de picturi și creații digitale intitulat „Mesaj pentru Ucraina”, deschis tuturor tinerilor din România și Ucraina, cu vârste cuprinse între 14 – 30 ani, care vor să își împărtășească ideile creative și să traducă în limbaj artistic solidaritatea, scrie într-un comunicat de presă trimis la redacție de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru granița România – Ucraina.

Tinerii interesați se pot înscrie până pe data de 9 august 2022, iar 6 dintre lucrările înscrise vor fi preselectate pentru a intra în competiție pentru votul final al publicului.

Concursul își propune să identifice lucrări artistice originale, expresive, care să ilustreze empatia cu poporul ucrainean, ajutorul fără granițe și speranța pentru viitor #standwithukraine – un mesaj de solidaritate într-un format inedit, prin artă murală contemporană.

Lucrarea câștigătoare va fi transpusă pe una dintre clădirile de interes public din România într-o pictură murală contemporană de street art și va deveni emblema Programului Operațional Comun România-Ucraina în acest an.

Participanții se pot înscrie prin completarea formularului de pe site-ul Programului www.ro-ua.net (în limba română sau ucraineană) și încărcarea unei fotografii cu lucrarea, conform regulamentului de concurs, disponibil tot pe site-ul www.ro-ua.net.

Tinerii între 14 – 18 ani vor putea participa doar cu acordul scris al părintelui / tutorelui legal.

Finaliștii vor primi premii constând în gadget-uri moderne: 5 x smartwatch-uri și marele premiu – o trotinetă electrică.

Autorul lucrării câștigătoare va putea participa la execuția picturii murale, iar organizatorii se vor asigura că mesajul lui va ajunge în comunitatea transfrontalieră româno-ucraineană, dar și în cea europeană.

Concursul este un eveniment-manifest dedicat Ucrainei și poporului ucrainean prin care Programul Operațional Comun România – Ucraina va sărbători, în acest an, Ziua Cooperarii Europene ( 21 septembrie)

În fiecare an, în septembrie, Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Public și Administrației) și Secretariatul Tehnic Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava) pentru Programul Operațional Comun România-Ucraina marchează Ziua Cooperării Europene , pentru a promova beneficiile cooperării și impactul proiectelor tranfrontaliere în zonele de graniță, alături de întreaga comunitate a programelor Interreg finanțate de Uniunea Europeană.

Sub indemnul #standwithukraine și prin implicarea tinerilor România și din Ucraina #youth4coop, evenimentul-manifest „Mesaj pentru Ucraina” dedicat Zilei Cooperării Europene iși propune să aducă în prim plan susținerea față de Ucraina arătată de comunitatea de cooperare transfrontalieră și importanța tinerilor în contextul Anului European al Tineretului -2022.

(sursă info și foto : Comunicat de presă – Lansare Concurs de Lucrări pentru Artă Murală )

Lasă un răspuns