Primăria Tulcea reamintește cetățenilor că recenzarea este importantă pentru comunitate – AMR 10 zile.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor a decis prelungirea cu o saptamana a perioadei în care se va desfășura ultima etapă a Recensamântului 2022 din cauza faptului că ritmul de recenzare în anumite localități este scăzut.

Primăria Tulcea ne reamintește cât de important este ca fiecare dintre noi să participăm la acest proces de recenzare.

Recensământul este în beneficiul tuturor tulcenilor, deoarece, în funcție de datele colectate, o administrație poate elabora proiectele pentru comunitatea pe care o deservește iar fondurile bugetare, prin care se pot finanța proiectele, sunt distribuite orașelor în funcție de mărimea lor și de numărul locuitorilor săi.

În plus, recensământul este o datorie cetățenească iar refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate sunt considerate contravenții și pot fi sancționate cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei.

Prin urmare, persoanele care nu au fost vizitate până acum de un recenzor pot, până duminică, 24 iulie, să mearga la un punct fix de recenzare.

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică, în județul nostru sunt 4 astfel de puncte : 3 în municipiul Tulcea și unul în Sarichioi, pe strada Principală, în sediul Comunității Rușilor Lipoveni din România, cu program de la 08:00-16:00.

Tot în acest interval orar sunt deschise și punctele fixe de recenzare din municipiu.

Unul este în incinta Sălii de Sport Multifuncțională ”IULIAN DANIEL POHARIU” de pe str. Isaccei nr. 20 , un altul în interiorul unui hipermarket de pe str. Victoriei nr. 99 (ce a devenit funcțional chiar azi, 11.07.2022) și cel de-al 3-lea în fața sediului Primăriei Municipiului Tulcea, în Piața MIRCEA CEL BĂTRÂN.

Tot la primărie, în fiecare localitate, se poate suna și lua legătura cu coordonatorul RPL (Recensamântului Populației și Locuințelor) pentru rezolvarea eventualelor probleme privind recenzare.

(sursă info și foto : fb primariatulcea, insee.ro )

 

Leave a Reply

Close Menu