Lord este numele celui de-al 6-lea coleg patruped al jandarmilor tulceni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și-a mărit efectivele cu un câine de serviciu, în vârstă de 6 luni, din rasa Labrador.
Lord se află în perioada de acomodare cu conductorul său, urmând în prezent un curs de predresaj, după care va participa la cursul de dresaj ce se va desfășura la Centrul Chinologic ,,Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, unde își va dezvolta simțurile și abilitățile, potrivit informațiilor transmise de Jandarmeria Tulcea.

După perioada de pregătire, el va obține specializarea detectare – semnalare substanțe explozive și va putea participa la misiunile specifice, câinii din rasa Labrador excelând la identificarea mirosurilor.

Câinii Labrador sunt extremi de loiali, răbdători, echilibrați și afectuoși, stabilind ușor legături cu oamenii.
De asemenea, au un temperament pozitiv, sunt independenți și excelente animale de aport.

În prezent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea are în dotare 6 câini de serviciu din rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Belgian Malinois, Presa Canario, Labrador Retriever și Rottweiler.

Zilnic, aceștia execută antrenamente specifice, iar lunar se desfășoară convocări despecialitate, în cadrul cărora se execută exerciții de dresaj, disciplinare și agresivitate.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu