„Impulsivitatea, furia și agresivitatea pot fi controlate” – activitate psihologică organizată azi la Penitenciarul Tulcea

Un grup format din 16 persoane private de libertate din Penitenciarul Tulcea, condamnate pentru infracțiuni cu violență, participă azi, 28 iulie, la o activitate psihologică pe tema „Impulsivitatea, furia și agresivitatea pot fi controlate”.

Scopul activității este de prevenire şi diminuare a comportamentelor dezadaptativ-agresive în rândul persoanelor private de libertate și invitat este doctorul Crăciun Tiberius Octavian, medic psihiatru la Spitalul Județean Tulcea, secția de psihiatrie, după cum a transmis Penitenciarul Tulcea.

Activitatea propriu-zisă presupune o dezbatere pe tema comportamentelor agresive, a consecințelor acestora, a strategiilor de autocontrol și a terapiilor adecvate.

În cadrul întâlnirii, doctorul Crăciun Tiberius Octavian prezintă cauze ale comportamentelor agresive, dar și soluții la aceste probleme psihologice sau psihiatrice, cu consecințe sociale și penale pentru multe persoane.

”Pe această cale multumim domnului doctor Crăciun Tiberius Octavian pentru implicarea în parteneriatul cu Penitenciarul Tulcea”,

scrie în comuncatul de presă emis de Penitenciarul Tulcea, primit la redacție.

Dezbaterea va fi înregistrată și difuzată ulterior, prin studioul tv al penitenciarului, la întreg efectivul de deținuți.

Activitatea face parte dintr-o Campanie de prevenție a comportamentelor agresive destinate persoanelor private de libertate desfășurată pe întreg parcursul anului 2022.

(sursă info și foto : comuncatul de presă Penitenciarul Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu