Azi începe Cupa ,,Delta Dunării” la înot

Cea de-a 4-a ediție a Cupei ,,Delta Dunării” la înot se va desfășura azi și mâine la Bazinul Didactic din municipiu, a anunțat Primăria Tulcea.

La competiție, organizată de Clubul Natantibus Tulcea, participă 11 cluburi sportive din orașele: Iași, Chișinău, Galați, Medgidia, Pitești, Mioveni, Tuzla și bineînțeles Tulcea.

Pe lânga probele clasice de :
– 50m (toate stilurile)
– 100 metri liber
– 100 metri bras
vor fi și alte probe originale, devenite o tradiție a competiției: ștafeta generațiilor și ștafeta fraților.

În plus, mâine, 19 iulie, se va sărbători, pentru prima dată, Ziua Națională a Înotului.

Cu această ocazie, în cadrul Cupei ,,Delta Dunării” este așteptată și vizita președintei Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia POTEC, multiplă campioană europeană și mondială, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice.

“Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile”,

se arată în legea privind instituirea zilei de 19 iulie ca Zi naţională a înotului , ce a fost promulgată anul trecut, în noiembrie (26.11,21) de către preşedintele Klaus Iohannis.

(surse info și foto : fb primariatulcea, Legea nr. 279 / 26 noiembrie 2021)

Leave a Reply

Close Menu