Ziua Mondială a Donatorului de Sânge va fi sărbătorită la Tulcea

Centrul de Transfuzie Sanguină Tulcea organizează, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, o întâlnire cu toți donatorii din municipiu și județ care doresc să participe la acest eveniment.

“Vrem să le mulțumim în acest fel și să îi felicităm pentru gestul lor de-a salva vieți”,

a transmis Centrul de Transfuzie tulcean pe pagina sa oficială.

Donatorii sunt așteptați marți, 14 iunie 2022, la sediul din str. Alunișului nr. 15, între orele 7.30 – 12.00. În cadrul evenimentului fiecare donator va primi o diplomă și o surpriză.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se celebrează în întreaga lume (engleză: World Blood Donor Day), la data de 14 iunie, pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și pentru a mulțumi, pentru gestul lor, donatorilor voluntari de sânge care nu așteaptă o recompensă în schimb, potrivit ro.wikipedia.org.

Ziua mondială a donatorilor de sânge este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății, (împreună cu Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială a malariei, Ziua Mondială a Hepatitei și Ziua mondială de combatere a SIDA) și a fost înființată în urma succesului de care s-a bucurat Ziua Mondială a Sănătății din anul 2000, ce a avut ca temă importanța donării de sânge și s-a desfășurat sub sloganul “Sângele salvează vieți”.

Prima zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 la Johannesburg, Africa de Sud.

(surse info și foto : fb centruldetransfuziitulcea, ro.wikipedia.org.)

Leave a Reply

Close Menu