Ziua Dunării sărbătorită la Sulina printr-o acțiune de igienizare – 60 de saci de deșeuri colectate

Pentru a marca Ziua Internațională a Dunării, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a organizat ieri, la Sulina, o acțiune de curățenie pe malul Dunării, mai exact zona de nord a traseului turistic D7, respectiv Plaja Sulina – Braț Dunăre, sub coordonarea responsabililor Centrului de Vizitare Sulina al ARBDD.

Potrivit informațiilor publicate de instituția citată, a fost acoperită o suprafață de aproximativ 4 ha și au fost colectate deșeuri în mare parte constituite din PET-uri, resturi metalice și sticlă într-un număr de 60 de saci.


La acțiune au participat reprezentanți din cadrul: Sectorului Poliției de Frontieră Sulina – Grupul de Nave Sulina, Casei de Cultură și Bibliotecii Orășenești Sulina, Asociației ,,Descoperă Sulina”, elevi și profesori din cadrul Liceului Teoretic „Jean Bart” din Sulina, voluntari din localitate sau aflați în vacanță la Sulina precum și salariați din cadrul Comisariatului Regional Sulina al ARBDD.

A fost asigurat sprijin logistic, material și uman, din partea Societății Comerciale J.T. Grup S.R.L. prin preluarea și transportul deșeurilor la dana de colectare.

Evenimente cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării au fost organizate și la Centrele de Informare și Educație Ecologică ale ARBDD din Crișan și Chilia Veche pentru copiii din cele 2 localități din deltă.

 

(sursă info și foto : fb ARBDD)

Leave a Reply

Close Menu