Un câine a atacat si a rănit 2 căini si o fată de 16 – proprietarul a fugit cu acesta de la locul incidentului

Jandarmii tulceni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi ieri, în jurul orei 19.00, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă 112, de către o tânără, în vârstă de 15 ani, ce a reclamat faptul că un câine periculos a atacat alți doi câini și pe prietena ei.

Când au ajuns la fața locului, jandarmii au observat mai multe persoane care aveau un conflict verbal și un echipaj de ambulanță care acorda îngrijiri medicale tinerei de 16 ani, aflată în stare de șoc și cu hainele ce prezentau mai multe urme de sânge, ce a fost transporattă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea pentru continuarea investigațiilor medicale de specialitate.

În urma verificărilor, au fost identificați doi câini din rasa Labrador care, de asemenea prezentau posibile răni și urme de sânge.
Din declarațiilor persoanelor prezente la fața locului și a celor două fete a reieșit faptul că acestea, în timp ce se aflau la plimbare cu cei doi câini, au observat un câine periculos aparținând rasei Mastiff, care s-a năpustit asupra celor doi câini, iar în încercarea de a-i despărți, una dintre fete a fost trântită la pământ, nereușind să-i despartă.

Pentru a opri atacul canin, proprietarul câinelui periculos a folosit un extinctor auto, pulverizându-i pudră în gură, după care a fugit cu câinele de la fața locului.

Mama adolescentei de 16 ani, cât și unchiul celeilalte fete, prezenți la fața locului, au declarat că proprietarul a fugit cu câinele, după care s-a întors și le-a adus diferite amenințări.

Jandarmii tulceni au întocmit pe numele bărbatului în cauză actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

(sursă info și foto : IJJ TUlcea)

Leave a Reply

Close Menu