Sesiune de instruire dedicată telemedicinii, desfășurată la Sfântu Gheorghe

În cadrul proiectului “Infrastructura transfrontalieră de sănătate”, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, în perioada 28-29 iunie, s-a desfășurat, la Sfântu Gheorghe, o sesiune de instruire dedicată telemedicinii, a transmis Consiliul Județean Tulcea.


În contextul perioadei de război pe care o traversează țara vecină, telemedicina poate constitui una dintre soluțiile complementare de rezolvare a nevoilor medicale recurente, prin implicarea specialiștilor din ambele țări.
Telemedicina poate servi ca o cale suplimentară prin care expertiza medicală să fie mai ușor transferată către cei în nevoie.

Conceptul de telemedicină reprezintă o abordare pluridisciplinară a nevoii de cooperare transfrontalieră, în sensul în care, prin proiect, investitițiile în infrastructură și tehnică medicală se adresează pacienților de pe ambele maluri ale Dunării, atât celor din județul Tulcea, cât și celor din regiunea Odessa.

Proiectul „Infrastructura transfrontalieră de sănătate” se implementează prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, bugetul total dedicat investițiilor în infrastructură pentru toți partenerii fiind de aproximativ  2.515.802 Euro, din care Spitalului Județean de Urgență Tulcea îi este alocat un buget de investiții de aproximativ  1.790.492 Euro, aferent lucrărilor – reabilitarea și dotarea sălii de operație Ortopedie și a secției de Sterilizare.

Implementarea proiectului este planificată pentru o perioadă de 42 de luni si se realizează printr-un consorțiu de parteneri alcătuit din Consiliul Județean Tulcea, Comitetul Executiv al Consiliului Orășenesc Izmail, Districtul Izmail al Regiunii Odessa, Unitatea Administrativ Teritorială Oraș Măcin, Spitalul Regional Dunărean al Consiliului Regional Odessa și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”, Galați.

(Sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Leave a Reply

Close Menu