Primăria Tulcea ne invită să săbătorim Ziua Dunării în Parcul ,,Monumentul Independenței”

În fiecare an, pe 29 iunie, se sărbătorește Ziua Internațională a Dunării și cu această ocazie, Primăria municipiului îi invită pe tulceni mâine, de la ora 19.00, în Parcul de la Monumentul Independenței, pentru a celebra această zi importantă, Dunărea oferindu-ne nenumărate beneficii și bucurându-ne cu frumusețile sale.

Primăria Tulcea a ales, ca locație a acestui eveniment, Parcul ,,Monumentul Independenței” datorită priveliștii de ansamblu asupra fluviului și propune publicului parcurgerea unui traseu simbolic dedicat Dunării :

Expoziție de fotografii ce înfățișează Dunărea de la izvoare până la vărsare.

Degustare din darurile Dunării: produse din pește de la Deltaica preparate după rețete locale.

Concert de muzică clasică și café -concert. Treptele monumentului vor găzdui scena pe care vor concerta elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu”, a căror prestație va fi urmată de un moment muzical pregătit de Aurelian Croitoru (Ansamblul Baladele Deltei). Pentru a ne bucura de priveliștea către Dunăre și oraș, concertul se va desfășura până la asfințitul soarelui.

Ziua Internațională a Dunării a fost propusă de ţările dunărene, în toate cele 14 țări aflate în bazinul Dunării fiind organizate diverse evenimente cu scopul de a celebra unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa, precum și oamenii, natura și ecosistemele ce depind de fluviu, conform comunicatului de presă emis azi de Primăria Tulcea.

Ziua Dunării, sărbătorită pentru prima dată în 2004 sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia.

(sursă info și foto : comunicat de presă Primăria Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu