Pompierii tulceni au o nouă autospecială de capacitate mare

 

Una din cele două sute de autospeciale care vor completa la nivel național parcul auto al inspectoratului general a ajuns ieri la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea : o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare, achiziționată în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Această autospecială completează flota Detașamentului de Pompieri Tulcea care în acest moment deține 5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, transmite ISU Delta Tulcea.

Noua autospecială este concepută special pentru misiunile în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Pretul unei autospeciale de acest tip, cu caracteristici moderne adaptate intervențiilor la care urmează să ia parte, ajunge la aproape 1,7 milioane de lei.


Poate transporta până la 6 salvatori, are un rezervor de 10 tone de apă și un rezervor spumogen de 400 de litri, poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

(sursă info și foto : ISU Delta Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu