Polițiștii tulceni au intervenit ieri pentru 3 copilași ce s-au pierdut în aglomerația din centrul orașului

Ieri, de Ziua Copilului, polițiștii tulceni au fost prezenți printre cei mici pentru a-i sărbători și a le aduce bucurie, dar au și intervenit în 3 cazuri în care copii minori cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, s-au pierdut de părinți/aparținători și, din fericire, au fost predați familiei, fără a fi victimele vreunor fapte antisociale, potrivit informațiilor transmise de IPJ Tulcea, ce reamintește părinților să nu lase copiii nesupravegheați, în special când se află în zone aglomerate.

Sutele de copiii prezenți ieri în Piața Civică au admirat expozițiile de tehnică și dotare ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor tulceni, s-au jucat, au participat la ,,lecții” de educația rutieră și la concursurile organizate, fiecare cu specificul lui, s-au bucurat de premii și de ziua însorită.

Standul laboratorului de criminalistică a fost una dintre atracțiile evenimentului, amprentarea și cercetarea locului faptei stârnind de fiecare dată curiozitate, în special în rândul tinerilor și adolescenților.

De asemenea, copiii au fost foarte bucuroși să îi scoată la plimbare pe Lucky și Ric, câinii de urmă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii rutieri au prezentat sărbătoriților dotările din autospecialele de poliție și laboratorul de educație rutieră, atenționându-i pe cei aproximativ 1600 de micuți cu privire la normele rutiere ce trebuie respectate în calitate de pieton, pasager și biciclist.

Iar polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat câteva jocuri interactive cu copiii, explicându-le pe înțelesul lor ce măsuri trebuie luate în diferite situații critice și unde să ceară prima data ajutor.

(sursă info și foto : comunicat IPJ Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu