You are currently viewing Incendiu violent la o șură de paie din Lăstuni ce s-a extins și a mistuit două grajduri de animale

Inițial, în urma apelului la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” Tulcea a trimis la locul indicat de apelant două echipaje cu două autospeciale de stingere, fiind vorba de un incendiu la o șură de paie din localitatea Lăstuni.

Dar ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta puternic și că s-a extins la două grajduri de animale.

Prin urmare, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al ISU “Delta” Tulcea.

După aproximativ 3 ore de luptă cu focul, incendiul a fost localizat și nu a mai existat pericol de propagare la vecinătăți.

Mai mult de 20 de salvatori din cadrul de la Stației de Pompieri Babadag și din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au lucrat pentru lichidarea incendiului, intervenția dovedindu-se dificilă deoarece în zonă nu există hidranți pentru alimentarea autospecialelor de stingere dar și din cauza faptului că exista o cantitate mare de furaje ce ardeau mocnit, astfel încât acțiunea pompierilor s-a prelungit până în noapte.


S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere inclusiv autospecială de capacitate mare.

Pompieri tulceni au reușit să salveze peste 400 de oi însă, din păcate, au existat și animale surprinse de flăcări ori de acoperișul grajdului ce a căzut peste ele.

Au ars aproximativ 400 de baloți de lucernă, 200 de baloți de paie, două grajduri, două anexe, o remorcă, un autoturism și un utilaj agricol.

(sursă info și foto : ISU Delta Tulcea)

Lasă un răspuns