You are currently viewing Gospodării inundate, drumuri blocate si din păcate si o persoană dată disparută în acest weekend

Inițial, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea a transmis că aproximativ 70 de pompieri tulceni erau pregătiți să intervină, zilnic, în cazul producerii unor situații de urgență, pe durata minivacanței de Rusalii dar azi instituția tulceană ne-a transmis ca peste 140 de pompieri din cadrul ISU Delta Tulcea au fost la datorie, ca urmare a codului galben de precipitații.

Salvatorii tulceni au participat la peste 50 de misiuni și acțiuni (din aria de competență), în urma cărora au avut peste 34 de intervenții în cadrul a peste 13 evenimente.

În cursul zilei de sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 21:00 Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru căutarea / salvarea unui bărbat de 54 de ani din municipiul Tulcea, dispărut de pe malul drept al Brațului Sfântu Gheorghe în apropierea kilometrului 26. Căutările acestuia au fost efectuate atât pe malul Dunării cât și în apă până în jurul orei 1 noaptea, dar fără nici un rezultat, astfel încât acestea au fost reluate și la primele ore ale zilei de duminică dar și în acestă dimineață.

Misiunile salvatorilor au vizat, în principal:

– Acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 14 situații
– înlăturarea efectelor produse de precipitațiile căzute în cursul zilei de duminică, atât în municipiul Tulcea, cât și în orașul Măcin pe mai multe străzi din localitate.

Salvatorii au intervenit în urma a peste 20 de apeluri la numărul unic de urgență 112 pentru scoaterea apei din gospodării și locuințe, degajarea de copaci și crengi de pe partea carosabilă și în două situații pentru degajarea crengilor căzute pe autoturisme.

Cele mai multe intervenții au fost în cursul după-amiezii de ieri, 12 iunie, în orașul Măcin unde salvatorii Stației de Pompieri din oraș au intervenit la numai puțin de 7 gospodării inundate.

De asemenea, SVSU Topolog și Nalbant au intervenit pentru deblocarea parțială a D.J. 229A (Cataloi – Frecăței) și a D.N. 22A (Ciucurova – Topolog)

În ceea ce privește acțiunile de control, Inspectorii din cadrul Compartimentului de Control și Activități Preventive au efectuat 6 misiuni de control și prevenire la unități de turism, agrement și alimentație publică, aplicând un număr de 8 avertismente.

Având în vedere că până la ora 22:00, în anumite zone din țară, este în vigoare o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică, precipitații abundente și intesificări ale vântului, pentru a afla modul de comportare în aceste situații, vă recomandăm să accesați platforma FIIPREGĂTIT.RO sau aplicația de mobil, DSU.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea vă urează drum bun către casă!

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Delta Tulcea)

Lasă un răspuns