You are currently viewing Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei” a ajuns la cea de-a XX – a ediție

Timp de 5 zile, în perioada 8-12 iunie 2022 la Tulcea și mai apoi în Sulina se va desfășura Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei”, ediția cu numărul 20.

„Festivalul are ca scop promovarea ansamblurilor de dansuri și grupuri vocale, considerând că în acest mod se poate aduce o contribuţie la cunoaşterea, dezvoltarea şi perpetuarea culturii specifice minorităţilor naţionale, reprezentând un factor de conservare și valorificare a valorosului patrimoniu imaterial din zona Deltei Dunării, zona fiind renumită prin numărul impresionant de etnii ce conviețuiesc în deplină armonie, de secole în acest spațiu”,

a precizat maestrul coregraf Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Consiliul Local Sulina, Primăria Orașului Sulina și Casa de Cultură Sulina, în parteneriat cu Ministerul Culturii și se va desfășura după următorul calendar:

Tulcea
– miercuri, 8 iunie, Piața Civică, ora 18.00, în spectacol Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei,” Georgeta Nichifor, Laura Mocăniță, Costel Atanasof, Laura Feraru (conducerea muzicală este semnată de prof. Aurelian Croitoru, iar coregrafia și regia artistică de maestrul coregraf, Ștefan Coman), Elena Corina Badea, Nicolae Panciu. Vor fi interpretate cântece și jocuri ale minorităților naționale.
– joi, 9 iunie, ora 18.00, Piața Civică, spectacol cu ansamblurile și formațiile invitate din județ și din țară.

Sulina
– vineri, 10 iunie, pe faleza orașului, de la ora 20.00, spectacol cu ansamblurile și formațiile invitate din țară;
– sâmbătă, 11 iunie, faleza orașului Sulina, de la ora 19.00, parada portului popular, iar de la ora 20.00 Spectacolul de gală.

 

(sursă info și foto : comunicat de presă Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei)

Lasă un răspuns