Atenție la postările înșelătoare de pe paginile de social media nou create

Au revenit campaniile de phishing care au ca țintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook. Schema este extrem de simplă, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică ( DNSC )

Este vorba de una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea paginilor de phishing și anume aceea de a crea postări înșelătoare pe pagini de social media nou create.

De obicei, postările sunt special concepute pentru a se afișa potențialei victime ca o notificare legitimă. Atacatorii reușesc acest lucru prin adăugarea unei etichete (tag) a paginii în textul postării.

Scopul principal este de a speria utilizatorul că își va pierde accesul la cont, dacă nu validează datele de acces (la cont) după apăsarea pe un link din postare, care va redirecționa către o pagină de phishing.

Dar rețelele sociale nu îți vor cere niciodată verificarea datelor de acces prin astfel de notificări.

Dacă nu analizăm atent proveniența mesajului și a detaliilor din notificare, putem fi păcăliți.

Ca exemplu, DNSC oferă o imagine în care se vede că mesajul postat are ca obiectiv alertarea utilizatorului cu privire la blocarea paginii pe care o adminstrează din pricina unor raportări privind ‘furtul de identitate’.

 

Recomandările specialistilor DNSC sunt ca, în primul rând, să nu acționăm pripit în mediul online și să raportăm astfel de pagini false către rețeaua socială pentru a le suspenda cât mai rapid activitatea frauduloasă.

Pagina cu pricina avea 0 urmăritori și promova doar astfel de postări alarmiste.

(sursă info și foto : fb DNSC.RO)

Leave a Reply

Close Menu