A crecut numărul de rezervări făcute pentru minivacanța de Rusalii în Delta Dunării

Din ce în ce mai mulți români intenționează să petreacă minivacanța de Rusalii în Delta Dunării, lucru dovedit de numărul mare de rezervări făcute pentru această perioadă la pensiunile și hotelurile din Rezervație, transmite Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Potrivit acesteia, cererea de sejururi în Delta Dunării pentru minivacanța de Rusalii – perioada 11-13 iunie 2022, în unele pensiuni și hoteluri, se apropie de un grad de ocupare de 100%.

Din datele obținute de la membrii și partenerii Asociației Delta Dunării din Sulina, Crișan, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche, Gura Portiței, Sarichioi, Jurilovca și Lunca, reiese că, după un debut timid, rezervările pe anul 2022 au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ar putea duce la o revenire la situația din anul 2019, când s-au înregistrat progrese între 2 și 20% față de anii anteriori.

Toate unitățile de cazare din Deltă vor fi deschise în minivacanța de Rusalii.

“Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă pe măsură ce ne apropiem de această perioadă, cei mai mulți turiști alegând pachetele de trei nopți de cazare. Preferința clară este pentru relaxare în Delta Dunării, pescuit, mai ales că se ridică prohibiția, vizitare lentă a destinației pe trasee de caiac-canoe, cicloturism și mai ales plajele sălbatice de la Sulina, Sf, Gheorghe și Gura Portiței, care oferă împlinirea unui vis de vacanță, inedit, evitând aglomerația din alte destinații, în special pentru familiile cu copii.

Este important pentru cei care aleg să vină în Deltă, să se informeze cu privire la aceasă bijuterie a naturii – Rezervația Biosferei Delta Dunării, reguli de vizitare, tarife de acces.
Minivacanța de Rusalii reprezintă o continuare firească a sezonului turistic în Deltă, întrucât mulți români obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară. Iar pe baza estimărilor pe care le avem pentru Rusalii, putem spune că Delta va fi și anul acesta destinația ideală preferată de români. De altfel, este o situație care s-a accentuat în timpul pandemiei și care se permanentizează”,

afirmă Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanța de Rusalii au fost stimulați de ofertele speciale, un pachet de trei nopți/persoană fiind între 900 lei, cu mic dejun inclus și 1700 lei, pensiune completă, transfer naval, excursii, iar persoanele care optează pentru cină festivă, spa, muzică live la un hotel de 5 stele, trebuie să achite 395 euo pentru un sejur de 3 nopți.

( sursă info și foto : comunicat de presă AMDTDD)

Leave a Reply

Close Menu