You are currently viewing 8 Servicii pentru Situaţii de Urgenţă tulcene se întrec azi la Tulcea

Azi, pe stadionul “Cozma Zaiț” din municipiu, se desfășoară etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. la care participă șase Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență tulcene și două echipaje de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență din municipiul Tulcea.

Este vorba de SVSU Jijila, SVSU Valea Nucarilor, SVSU Luncavița, SVSU Topolog, SVSU Nufărul şi SVSU Turcoaia și echipajele de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, municipiul Tulcea, – SPSU „Rivergate” Tulcea și SPSU „Vard” Tulcea, potrivit informațiilor transmise de ISU Delta Tulcea.

Aceste concursuri ale serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă s-au reluat după ce, timp de 2 ani, din cauza pandemiei, nu au mai fost organizate.

Dintre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, enumerăm pe cele mai importante:
✔ dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
✔ evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

 


Probele de concurs sunt – Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ștafeta 4 x 100 de metri şi Dispozitivul de intervenţie.

(sursă info și foto : ISU Delta Tulcea)

Lasă un răspuns