You are currently viewing Ziua Europei se serbează toată săptămână la Colegiul „Spiru Haret”

 

În această săptămână, la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” se desfășoară un program amplu de activități menite să serbeze Ziua Europei.

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului EPAS – (Școli – ambasador ale Parlamentului European în România), Colegiul Dobrogean „ Spiru Haret” fiind școală-ambasador din anul 2019.

Dintre activitățile propuse, pot fi amintite: vizitarea colțului destinat proiectului de către elevi de gimnaziu de la trei școli generale din oraș, o activitate online în colaborare cu echipele EPAS de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui și caravana ambasadorilor juniori.

Activitățile menționate au ca scop central cunoașterea instituției Parlamentului European și schimbul de bune practici legate de dimensiunea europeană a educației.

 

Ambasadorii juniori, coordonați de ambasadorii seniori, au desfășurat  sesiuni de informare  la diverse clase de liceu, care au vizat temele: Parlamentul European: prezentare, atribuții, comitete; Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, premiile Parlamentului European, Ziua Porților Deschise ale Parlamentului, țări ale Parlamentului European, protecția drepturilor omului in Uniunea Europeană.

Materialele realizate de ambasadorii juniori pot fi accesate oricând în scop educativ de către profesorii colegiului.

O activitate interesantă s-a desfăşurat cu sprijinul Autorității Electorale Permanente – Filiala Sud-Est  – Biroul Județean Tulcea în martie, când elevii din clasa a X-a au organizat şi alegeri pentru Parlamentul European, având candidați din rândul acestora, această activitate având scopul de a conștientiza importanța votului, de a afla mai multe despre tipurile de alegeri în țară şi despre necesitatea exercitării acestui drept fundamental într-o societate democratică.

Activitățile derulate pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram dedicate proiectului.

(sursă info și foto : comunicat CJRAE)

Lasă un răspuns