S-a dat startul plăților pentru schemele de sprijin în sectorul vegetal

 

Azi, 16 mai 2022, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Sumele ce se vor plati pe fiecare ha au fost stabilite potrivit art. 1, alin (5), din Hotărârea de Guvern nr. 621 din 12.05.2022 pentru aprobarea plafoanelor financiare alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2021 – “Cuantumul pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021”.

Potrivit tabelului publicat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cea mai mare sumă este alocată pentru sectorul ”Legume cultivate în sere și solarii” și cea mai mică, la fel ca anul trecut, pentru lucernă.

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,9475 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 398 din 01 octombrie 2021.

(sursă info și foto : comunicat APIA)

Leave a Reply

Close Menu