You are currently viewing Peste 700.000 de euro pentru proiecte de digitalizare de care vor beneficia tulcenii
760.000 de Euro, fonduri europene, vor fi folosiți de Primăria Tulcea pentru digitalizare urbană, siguranță publică, eliminarea actelor de vandalism și a timpilor de așteptare și de soluționare a petițiilor, a anunțat azi edilul orașului, Ștefan Ilie

”Am semnat un nou contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă în valoare de 3.791.857 lei, din care contribuția Primăriei este de 2%. Contractul ne dă posibilitatea să ducem mai departe proiectele de digitalizare a serviciilor administrației locale, spre beneficiul tuturor cetățenilor” a transmis  viceprimarul Municipiului Tulcea, George Şinghi.

 

Principalele obiective sunt:

– Implementarea unei platforme GIS la nivelul serviciului de urbanism, o interfață tip hartă ce cuprinde toate reglementările urbanistice, PUG și PUZ-uri; aici va fi gestionat întregul flux pentru generarea documentaţiilor de urbanism, posibilitatea consultării de către cetăţeni, direct de pe internet, a regimului tehnic aferent unei proprietăţi, fără necesitatea demarării procesului de obţinere a unui certificat de urbanism de informare, urmărirea şi gestiunea traseului documentaţiei de urbanim de la depunerea solicitării până la eliberarea documentaţiei finale. Numai astfel putem ajunge la perfomanță marilor orașe de a putea emite un certficat de urbanism în numai 3 zile!

 

– Registratură digitală: toți funcționarii vor avea semnătură digitală iar în primărie toate documentele vor circula și vor fi operate exclusiv în format digital, prin această platformă. Vom optimiza fluxurile și vom scurta timpii de soluționare și răspuns.

 

– Digitalizarea poliției locale: implementarea unui sistem informatic online de supraveghere video, ce are la bază elemente de Inteligenţă Artificală şi Machine Learning, cu emitere alerte pe baza analizei imaginilor. Astfel, evenimente considerate ‚anormale’ detectate de camerele video, ca o depășire în trafic pe linie continuă, depozitarea gunoaielor în afara pubelelor, vandalizarea unui bun public, vor fi captate și transmise automat către operatori.

 

– Elaborarea unui studiu de trafic, a unui plan de mobilitate urbană durabilă și a strategiei Smart City

 

Lasă un răspuns