You are currently viewing De mâine, lacul Ciuperca va fi curățat cu ,,GreenCat” – catamaranul care adună plastic

 

Sâmbătă, 14 aprilie, pe plaja Lac Ciuperca, de la ora 11.00, va avea loc lansarea unui dispozitiv proiectat să adune deșeuri plutitoare/pet-uri din apele curgătoare și lacuri, anunță Primăria Tulcea.

,,GreenCat” este denumirea catamaranului care adună deșeuri din apă si este o unitate plutitoare autonomă (UPA) echipată cu motoare electrice programate electronic și controlată prin radio-comandă.

Construcția este un proiect al GWP – Global Water Partnership Romania Group și face parte din proiectul ,,Dunăre fără plastic”, care își propune să lase Dunărea mai curată în Tulcea, Brăila și Galați.

Începând din acest an, Primăria Municipiului Tulcea este partener al Asociației Parteneriatul Global al Apei (GWP Romania).

Activitatea este derulată în cadrul proiectului „Dunăre fără plastic”, inițiat de Asociația Parteneriatul Global al Apei în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Organizația Națională Cercetașii României și Asociația Global Project și face parte din programul „Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România.

Parteneri locali: Primăria Municipiului Tulcea, Apele Române Dobrogea -Litoral, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Tulcea

 

(sursă info / foto : comunicat Primăria Tulcea / fb centrul.lotus.tulcea)

Lasă un răspuns