Azi, 30 de elevi tuceni au devenit oficial “Prietenii Pompierilor”

 

Organizat de Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al Județului Tulcea și Consiliului Județean, concursul “Prietenii Pompierilor” s-a desfășurat pe stadionul “Bididia” din municipiul Tulcea și a reunit la start 3 echipaje de la unități de învățământ din municipiul Tulcea și Sarichioi.

Acest concurs este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum iniţiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina.

Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole.

Clasamentul final a fost următorul:
Locul I fete: Școala Gimnazială “Nifon Bălașescu” municipiul Tulcea

Locul I (mixt/băieți)): Școala Gimnazială “Sarichioi” comuna Sarichioi
Locul al II-lea (băieți): Școala Gimnazială “Nifon Bălășescu” municipiul Tulcea

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere. Echipele au fost recompensate cu diplome, medalii și cupe, a anuțat ISU Delta Tulcea, care îi felicită pe toți cei care au participat la eveniment : elevii  și instituțiile de învățământ din care aceștia au făcut parte.

(sursă info și foto : comunicat ISU Delta Tulcea)

Leave a Reply

Close Menu