20 de adolescenți de la Centrul ”Speranța” vin în vizită, azi, la Penitenciarul Tulcea

 

Azi, 30 mai la Penitenciarul Tulcea este programată o activitate prin care se dorește prevenirea săvârșirii de infracțiuni de către adolescenții aflați în centrele de plasament, prin valorificarea experienței de viață a deținuților, conform unui comunicat de presă al instituției citate, care organizează, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Tulcea, proiectul de activitate psihologică„Vizită în penitenciar”.

Mai exact, 20 de adolescenți, beneficiari din cadrul Centrului de Plasament ”Speranța” din municipiu, în vizită la Penitenciarul Tulcea, se vor întâlni cu 4 persoane private de libertate, regim deschis și semideschis care le vor prezenta lecții de viață sau povești din perspectiva omului aflat în detenție, având ca subiecte consumul de droguri și de alcool, conducerea sub influența alcoolului, violență/abandon familial, dependența de jocuri de noroc.

Activitate se desfășoară în conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020 – 2024, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430/2020.

Centrul de Plasament ”Speranța” se află pe Str. Spitalului, nr. 28 și funcționează în cadrul D.G.A.S.P.C. Tulcea din anul 1998.
Misiunea centrului este de a asigura protecția, creșterea și îngrijirea copilului, separat temporar sau definitiv de părinții săi, ca urmare a stabilirii în condițiile legii, a măsurii plasamentului.

(sursă : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea )

Leave a Reply

Close Menu