You are currently viewing Un tulcean riscă să ajungă la închisoare pentru rănirea câinelui său

Jandarmii tulceni au intervenit ieri seară pe o stradă din municipiul Tulcea, deoarece s-a reclamat că un bărbat are un comportament inadecvat față de un câine și în urma celor constatate la fața locului, proprietarul animalului s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, faptă ce se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi JudețeanTulcea au fost sesizați ieri, în jurul orei 21.20, prin intermediului Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Bărbatul care a reclamat fapta a declarat că, în timp ce se afla în fața blocului, a observat un bărbat care ținea strâns în lesă un câine de talie mică, pe care îl trântea de pământ.


Mai mulți vecini au observat comportamentul persoanei reclamate, astfel că au intervenit și au reușit să ia câinele de lângă stăpân, solicitând sprijinul forțelor de ordine.

Întrebat de jandarmi, bărbatul reclamat a declarat că se afla la plimbare că câinele său, iar la un moment dat animalul s-a speriat și nu a mai vrut să traverseze strada, drept urmare l-a ținut scurt din lesă și l-a forțat să traverseze.

Tulceanul care a apelat la sprijinul jandarmilor a declarat că va lua el câinele și îl va îngriji cât este necesar până la finalizarea cercetărilor.

(sursă info și foto : comunicat de presă IJJ Tulcea / foto : rol.ro)

Lasă un răspuns