Așa arată! Obiectul găsit pe plaja de la Sfântu Gheorghe este o „lovitură inertă” de aruncător de grenade”

Obiectul militar găsit ieri după masă, de un localnic pe plaja de la Sfântu Gheorghe, s-a dovedit a fi o veche “lovitură inertă” de aruncător de grenade! Iată imagini transmise de Forțele Navale Române:

Inițial s-a crezut că este vorba despre un obuz, când localnicul sunase la 112 să anunțe că a găsit un obiect militar pe plajă.

Prezenţa obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgenţe 112. Infanteriştii marini EOD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide

transmit Forțele Navale Române, potrivit news.ro.

După apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).

a declarat și MapN. Așadar, obiectul nu avea încărcătură explozivă şi nici focos activ!

După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ. Infanteriştii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la faţa locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

potrivit Forțelor Navale, transmite news.ro. Obiectul militar vechi a fost detonat chiar pe plaja Sfântu Gheorghe, în zona în care a fost găsit de localnic.

Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.

Sursă imagini: Forțene Navale Române

Sursă info: MApN, news.ro

 

Leave a Reply

Close Menu