You are currently viewing Salvați din calea războiului, 122 copii instituționalizați au fost aduși din Ismail la Tulcea

122 de minori instituționalizați și 13 însoțitori, cetățeni ucraineni, au sosit aseară de la Ismail în portul Tulcea, cu o cursă specială. Deși circulația pe brațul Chilia a tuturor navelor şi ambarcaţiunilor civile este interzisă, pentru acești refugiați s-a făcut o derogare și au fost transportați în siguranță până în Tulcea.

Este vorba de 122 de copii minori ucraineni, proveniți din centrele sociale din zona Ismail, copii orfani sau copii cu probleme de sănătate.

Operațiunea de preluare în siguranță a copiilor a fost pregătită în decursul zilei de ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, sub coordonarea prefectului Alexandru Dan Munteanu. Nava ucraineană a acostat, aseară, în portul Tulcea în jurul orei 21.00. Cu sprijinul NAVROM Delta Tulcea au fost luate măsuri legat de acostarea navei și efectuarea formalităților legale în portul Tulcea.

Au fost asigurate măsuri de ordine publică și operative, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Birou județean de Poliție Transporturi Tulcea și Inspectoratul judetean de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea și Poliția de Frontiera.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

După efectuarea formalităților vamale de către Poliția de Frontieră Tulcea, cei 122 de copii ucraineni instituționalizați alături de cei 13 însoțitori au părăsit municipiul Tulcea cu două autocare private și 2 microbuze, puse la dispoziție de către ISU Delta Tulcea, urmând să ajungă în centre instituționale din mai multe județe ale țării.

Operațiunea a decurs fără incidente!

Sursă: comunicat Prefectura Tulcea

Lasă un răspuns