Județul Tulcea, vizat de cod portocaliu de ninsori viscolite
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea, valabilă pentru județele Tulcea și Constanța până mâine la ora 10.00. Sunt anunțate ninsori viscolite, depunere de strat zăpadă și rafale ce vor atinge și 90 km pe oră!
Precipitații mixte moderate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului (28 februarie – 2 martie) 🌧❄️🌬
🖇 Debutul calandaristic al primăverii va regăsi estul și sud-estul țării în plină desfășurare al primului episod de iarnă din sezonul rece care se va fi încheiat.
🌀 Sub acțiunea unui nucleu ciclonic de origine mediteraneană, retrograd în bazinul vestic al Mării Negre, începând cu noaptea de duminică spre luni (27/28 februarie), aria precipitațiilor se va extinde treptat și va cuprinde Banatul, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar marți și miercuri (1-2 martie) și zona Moldovei, respectiv sudul și estul Transilvaniei.
🌧 În noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni în Banat, Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei și pe litoral vor fi precipitații mixte (vor alterna perioadele cu ploaie, lapoviță și ninsoare), local se va depune strat subțire de zăpadă, în zona Dobrogei continentale treptat vor predomina ninsorile – viscolite și moderate cantitativ, iar la munte va ninge.
❄️ Marți, 1 martie, în estul, local sud-estul și parțial centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, în general slab cantitativ, iar în Oltenia, vestul și centrul Munteniei și pe litoral vor fi precipitații mixte.
☃️ Stratul de zăpadă estimat a se depune va fi mai consistent în partea continentală a Dobrogei, unde va depăși local 15 cm.
🌬 Vântul va prezenta intensificări în estul și sud-estul țării, local și temporar viscolind ninsoarea, cu viteze mai mari (55-65 km/h, iar pe litoral – 70-80 km/h), luni – în cea mai mare parte a Dobrogei și Munteniei, sudul Moldovei și local în zona Carpaților Orientali (pe creste 75-90 km/h), iar marți – în vestul și sudul Moldovei, estul Munteniei și pe litoral.
Ar putea fi o imagine cu hartă şi cer
Ar putea fi o imagine cu hartă, cer şi text

Leave a Reply

Close Menu