“Activitate semnificativă a elicopterelor inamice”, semnalată în Vâlcov, lângă Periprava!

Potrivit ultimei raportări a Ministerului ucrainean al Apărării o “activitate semnificativă a elicopterelor inamice” este semnalată deasupra localității Vâlcov, chiar pe granița cu România, peste brațul Chilia al Dunării, relatează biziday.ro!

Vâlcov este localitatea învecinată cu Periprava, peste Dunăre, la câțiva kilometri distanță!

Cazare Delta Dunarii - Periprava Localizare

Bratul-Chilia-in-vizorul-separatistilor

Activitate semnificativă a elicopterelor inamice în zonele de deasupra Vilkovogo (chiar pe granița cu Romania, peste brațul Chilia al Dunării) și din Tiraspol (Transnistria).

Nu este clar dacă este vorba (cel mai probabil) de elicopetere de transport trupe, dar ținta acestor activități militare nu poate fi decât portul Odesa, bombardat puternic în prima zi de operații!

Prezența trupelor aeropurtate rusești în Delta Dunării, la nord de Brațul Chilia, ar mai putea avea sensul controlării unor eventuale aprovizionări a armatei ucrainene. Mișcarea ar putea explica și ocuparea încă de ieri a Insulei Șerpilor!

relatează jurnaliștii de la biziday.ro.

Potrivit Statului major al forțelor armate ucrainene, Ucraina continuă să lupte în partea de sud-vest a Mării Negre, în timp ce bazele și porturile din Odesa și Marea Neagră sunt apărate, relatează jurnaliștii de la TVR.

Leave a Reply

Close Menu