You are currently viewing Cerere mare pentru cursurile oferite gratuit de DAPS Tulcea, locuitorilor din cartierele Dallas și Vest!
Primăria Tulcea și Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea derulează de luni Campania de informare si recrutare a persoanelor apte de muncă domiciliate în zona Vest-Dallas, care doresc să participe la cursurile gratuite de formare profesională organizate în cadrul Proiectului ”Servicii integrate pentru VIITOR”. În zona vizată au fost distribuite 100 de afișe și 400 pliante informative.
Colegii nostri au preluat solicitările, atât telefonice cât și prin prezență fizică la sediul DAPS, ale persoanelor interesate.
Până în prezent au fost ocupate jumătate dintre locurile disponibile și s-au făcut peste 100 de solicitări de înscriere, urmând ca persoanele să depună documentele necesare.
Cursurile de consiliere/orientare profesională și cursurile de formare profesională se adresează persoanelor domiciliate în cartierul Vest-Dallas, cu venituri mici.
transmite DAPS Tulcea într-o informare pe pagina sa de socializare.
⁉Întrebări frecvente adresate de persoanele interesate:
❓Pot beneficia de cursuri dacă nu am adresa pe buletin în zona proiectului, dar locuiesc efectiv acolo?
❗Răspuns: Da, dacă sunt îndeplinite și celelate condiții, legate de venit și de situația școlară (minim 8 clase absolvite). Persoana în cauză va da o declarație pe proprie răspundere că locuiește la adresă.
❓De ce pot beneficia de cursuri doar persoanele care locuiesc în Vest-Dallas. Nu e discriminare? Chiar dacă am un copil cu dizabilități, sunt divorțat, nu am loc de muncă (…) nu pot beneficia de cursuri pentru că nu locuiesc în zona vizată?
❗Răspuns: Proiectul Servicii Integrate pentru VIITOR, cofinanțat din fonduri nerambursabile, se adresează comunității dintr-o singură zonă marginalizată, strict delimitată de străzile Navaliștilor, Viitorului, Taberei, Prelungirea Taberei, Constructorilor, Stânjenelului, Stejarului, Lanului, blocuri și case conform celor indicate în pliant. Acest lucru nu este discriminatoriu, fiind conditionat de ghidul și de cererea de finanțare. Proiectul are mai multe componente, nu doar pentru forța de muncă, ci și social-medicală, educațională, de locuire și de consiliere juridică.
❓Pot beneficia de cursuri dacă nu am absolvit 8 clase școlare?
❗Răspuns: puteți beneficia doar de cursurile de orientare/consiliere profesională. Participarea la cursurile de formare profesională, cele subvenționate, este condiționată de absolvirea a minim 8 clase.
❓Cât durează cursurile?
❗Răspuns: cursurile de brancardier, cameristă, pavator, ajutor bucătar, lucrător comerț, îngrijitor bătrâni la domiciliu, sudor electric, agent securitate durează aprox. 2 luni și jumătate. Cursurile de infirmieră, bucătar, instalator instalații de ventilație și conditinare, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, mașinist la mașini pentru terasamente, frizer-coafor-manichiurist, pedichiurist durează aprox. 4 luni și jumătate.
❓Când se primește subvenția pentru participarea la cursuri?
❗Răspuns: subvențiile se plătesc la finalul cursului.

Lasă un răspuns