Scăldatul în lacul Ciuperca este, în sfârșit, permis!

Liber la scăldat în lacul Ciuperca, anunță Primăria Tulcea. “Am reușit să contractăm serviciile unui salvamar, ceea ce înseamnă că acum scăldatul poate fi permis.”, precizează instituția pe pagina sa de socializare.

Astăzi se face îngrădirea cu balize a perimetrului pentru scăldat și se vor adăuga încă 4 tone de nisip pe plajă. De asemenea, vor fi disponibile inclusiv șezlonguri, iar ambarcațiunile vor putea fi folosite gratuit, pe baza actului de identitate, mai precizează Primăria.

Totodată, instituția menționează că în noua zonă amenajată pentru picnic și grătare, accesul se va face doar cu programare, pe baza actului de identitate, zona fiind păzită permanent.

“Deși este o zonă sensibilă, dificil de gestionat, am decis să nu o îngrădim. Bunul simț, predominant printre tulceni, trebuie cultivat și răspândit, astfel încât să devină normalitate. Montarea unor garduri nu ar fi făcut decât să izoleze zona și să ofere adăpost comportamentelor primitive.”, precizează Primăria.

𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭ul de intrare în zona de picnic și grătare:
👉Program luni-duminică 9:00-21:00
👉Accesul persoanelor fizice este gratuit
👉În vederea utilizării platformei pentru grătar, se recomandă programarea telefonică la numărul 𝟎𝟐𝟒𝟎.𝟓𝟏𝟔.𝟐𝟓𝟎. Programarea se poate face și la fața locului, în măsura în care sunt locuri disponibile.
👉Programarea se poate face pentru o perioadă de maxim 3 ore. Durata se calculează de la ora predării efective a foișorului. În situația în care nu există alte programări, se poate face prelungirea pentru încă o oră.
👉Predarea foișorului se face pe baza actului de identitate al utilizatorului.
👉La predare, foișorul și spațiul pentru gratar trebuie să fie curate.

Primăria Tulcea avertizează tulcenii că vor fi fermi în sancționarea celor care vor cauza distrugeri ale dotărilor din zona de grătare, de pe plajă sau bărcilor de agrement!

Leave a Reply

Close Menu