Tulcea asaltată de gunoaie aruncate aiurea!

De aproape două săptămâni, nu este zi în care pe rețeaua de socializare Facebook să nu existe tulceni care postează imagini dezolante în municipiu, cu pubele ticsite de gunoaie și înconjurate de alte gunoaie menajere, dar și de mobilă sau moloz aruncate total ilegal în amplasamentele din cartiere!

Deranjat însă de comentariile răutăcioase la adresa autorităților locale, acuzate că nu ridică gunoaiele la timp, viceprimarul municipiului Tulcea, Simion Dragoș, a publicat un răspuns în postarea unei femei din această dimineață:

“Acestea sunt doar câteva puncte de colectare a deșeurilor, fotografiate de mine personal în această dimineață. Prin urmare SC SERVICII PUBLICE SA Tulcea își face datoria!!! Din păcate mâine dimineață vor arăta jalnic! Pubele sunt în mare parte goale iar gunoiul aruncat pe lângă punctele de colectare. Nu pot crede că dintr-o dată cetățenii tulceni au început să arunce deșeurile NUMAI pe lângă pubele, iar anumite persoane sunt ațintite pe punctele de colectare și fac fotografii pentru a le posta pe canalale de socializare, tocmai pentru a denigra activitatea SC SERVICII PUBLICE SA dar și a unor persoane din administrația locală! Fac apel la cetățeni ca atunci când văd persoane care aruncă gunoiul pe lângă pubele să apeleze Poliția Locală în vederea sancționării celor vinovați de aceaste acțiuni care ne afectează pe noi toți! De aici, vă rog să trageți dvs. concluziile! Vă mulțumesc pentru înțelegere !”, a precizat viceprimarul Simion Dragoș.

Contactat de Radio Delta, directorul Servicii Publice Tulcea, Ionel Stan, s-a arătat indignat de atitudinea celor care aruncă tot felul de gunoaie pe jos, pe lângă pubele și i-a avertizat pe aceștia că vor fi filmați și amendați:

“Pubelele sunt colectate zilnic. Ce se aruncă pe jos se încarcă separat, cu utilaje diferite (tih-tractor-graifer- buldoexcavator) în mașini cu remorcă. Se cheltuie foarte mulți bani pentru colectarea deșeurilor aruncate pe jos!
Am solicitat celor de la Primărie (serviciul gospodărie municipală) să ne ajute cu montarea camerelor de luat vederi pentru identificare și amendarea persoanelor care aruncă pe jos. Am închiriat utilaje să putem încărca gunoiul de pe jos. Este inadmisibil ce se întâmplă! Am informat Poliția Locală să patruleze pe la aceste puncte unde se aruncă pe jos.”, a declarat directorul Servicii Publice, Ionel Stan, pentru Radio Delta.

Dacă nu știați, SC Servicii Publice SA Tulcea vă pot ridica gunoiul de acasă, dacă renovați și aveți resturi voluminoase precum mobilă, electrocasnice, moloz. Doar sunați la 0240/515.541 sau tel/mesaje/Whatsapp: 0747 022 040.

(sursa foto: facebook)

Leave a Reply

Close Menu