Tentativă de fraudă la examenul de Bacalaureat 2021 : 2 candidați din județ au fost eliminați

Azi, 28 iunie, s-a dat startul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, la care au fost aşteptaţi 1269 de candidați din judeţul Tulcea, dar potrivit ultimelor informaţii transmise de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, la prima probă scrisă, cea de limba și literatura română, 40 candidați nu s-au prezentat și în plus, au fost eliminați 2 elevi pentru tentativă de fraudă, care nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Astfel, în județul nostru, la proba scrisă de azi, ce s-a desfășurat în 12 centre și o subcomisie organizată la Liceul “Jean Bart” Sulina, au fost prezenți 1072 de candidați (96,22% din totalul candidaților înscriși): 997 candidați din promoția curentă, respectiv 75 din promoțiile anterioare.
Subiectele și baremul de corectare sunt publicate pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Mâine, 29 iunie, va fi proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 iunie este programată proba la alegere a profilului și a specializării și joi, 1 iulie – proba de Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Leave a Reply

Close Menu