Sunt necesare ACȚIUNI DE DEZINSECȚIE FĂRĂ PROGRAMARE

Deși perioada campaniei de dezinsecție la nivelul municipiului Tulcea programată în primăvară a fost prelungită, ploile frecvente, mai ales cele din ultimele zile, au dus la înmulțirea țânțarilor și în plus au redus semnificativ efectul tratamentelor împotriva lor, așa cum s-a întâmplat după activitățile din noaptea de 21/22 iunie, potrivit informațiilor transmise de Primăria Tulcea.

Pentru a fi eficientă, dezinsecția trebuie executată în condiții meteo lipsite de umiditate, timp de mai multe zile la rând și din acest motiv, s-a stabilit ca ODATĂ CE CONDIȚIILE METEO VOR FI FAVORABILE, SA SE DESFASOARE ACȚIUNILE DE DEZINSECȚIE FĂRĂ PROGRAMARE, ceea ce poate produce un disconfort temporar.
“Vă vom ține la curent cu privire la intervalul orar al desfășurării dezinsecției, imediat ce vom lua decizii în acest sens.” a menționat ieri după-amiază Primăria Tulcea și după aprox. 3 ore a anunțat o DEZINSECȚIE PROGRAMATĂ pentru ora 21:00, ce a pornit din zona Lac Ciuperca (bazin) și s-a extins în tot orașul.

Tipuri de tratamente de dezinsecție:
În intervalul 21:00-23:00 – se execută tratamentele ,,spațiale”, cu utilajele de mare putere. Se efectuează când țânțarii au intensitatea zborului ridicată. VA SFĂTUIM CA ÎN ACEST INTERVAL SĂ EVITAȚI ZONELE DE PROMENADĂ.
În intervalul 02:30- 6:30 – tratamente de dezinsecție ,,la sol”, în spațiul verde – se aplică la nivelul ierbii, unde se adăpostesc țânțarii.
Pentru distrugerea larvelor din băltoacele de apă este folosit larvicid.
Substanța biocida are efectul de ,,knock-down” (efect imediat).
Aceste substanțe sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide și pot fi nocive, iritante și ușor iritante asupra pielii și ochilor.

Leave a Reply

Close Menu