Ilegalităţi în domeniul silvic – percheziţii și în judeţul Tulcea
 Într-o acţiune organizată de poliţiştii din Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, Serviciului de Poliţie Delta Dunării, I.P.J. Tulcea, I.P.J. Constanţa, I.P.J Bihor şi I.P.J Suceava.
S-au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în 5 judeţe, la persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, 20 dintre percheziţii fiind efectuate în Mureş, 6 în judeţul Tulcea, 2 în judeţul Constanţa şi câte una în judeţele Suceava şi Bihor, în urma cărora au fost descoperiţi 830 mc de material lemnos care ar fi fost expediaţi fără avize de însoţire, conform unui comunicat al IGPR Persoanele vizate sunt bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept şi sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea şi valorificare. Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la 10 depozite de material lemnos, aparţinând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.
Acţiunile au avut loc în judeţele Mureş, Tulcea, Constanţa şi Bihor, cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Braşov, Focşani, Suceava, Oradea şi Bucureşti si ai luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale şi jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene şi grupărilor de jandarmi mobile din judeţele unde au loc activităţile.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 137.600 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Leave a Reply

Close Menu