Stiri din tulcea

Zece deținuti tulceni vor învăța tehnici de comportament pentru îmbunătățirea relaționării cu proprii lor copii

24 noiembrie 2021
Zece deținuti tulceni vor învăța tehnici de comportament pentru îmbunătățirea relaționării cu proprii lor copii

Zece deținuti tulceni vor învăța tehnici de comportament pentru îmbunătățirea relaționării cu proprii lor copii

Penitenciarul Tulcea, în parteneriat cu ,,Asociaţia Mâini Întinse”, organizează un proiect pentru 10 deținuți tulceni care vor fi consiliați în vederea îmbunătățirii relaţionării cu proprii lor copii.
În cursul după-amiezii un număr de 10 persoane private de libertate din regimul deschis, vor participa la o activitate susţinută în interiorul Penitenciarului Tulcea, de către preşedintele ,,Asociaţiei Mâini Întinse “ Tulcea. În cadrul activităţii accentul este plasat pe dezvoltarea abilităţilor parentale, furnizarea de suport şi facilitarea înţelegerii de către părinţi a nevoilor şi abilităţilor copiilor, pe durata diferitelor stadii ale dezvoltării ontogenetice.

De asemenea, activitatea va avea în vedere oferirea unor informații privitoare la nevoile de bază ale copiilor, la modalităţile prin care pot influența în mod pozitiv comportamentul acestora, şi modalităţi de comunicare cu propriul copil.

Proiectul de activitate „Suntem Alături de voi – Fii tatăl copilului tău” are ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare îmbunătăţirii relaţiei dintre părintele aflat în detenţie şi copilul său. Participarea persoanelor private de libertate la un astfel de proiect, oferă acestora oportunitatea de a-şi dezvolta capacităţile de comunicare, de rezolvare de probleme în relaţia cu proprii copii, de asumare în mod adecvat a rolului de părinte.
Beneficiarii acestei activităţi sunt persoanele private de libertate care, în urma evaluării psihosociale, au fost identificate ca având dificultăţi de relaţionare cu proprii copii şi manifestă dorinţa de îmbunătăţire/dezvoltare a abilităţilor parentale.
Acest gen de activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni ce dezvoltă menţinerea şi restabilirea relaţiilor cu mediul de suport, potrivit calendarului de activități planificate a fi desfășurate cu membrii ai comunităţii.
(Sursă info: comunicat Penitenciarul Tulcea, Sursă info: )