Președintele Ucrainei s-ar ascunde în România, la Brașov, publică agenția de presă rusă Ria Novosti

9 martie 2022 | Politica
Președintele Ucrainei s-ar ascunde în România, la Brașov, publică agenția de presă rusă Ria Novosti

Președintele Ucrainei s-ar ascunde în România, la Brașov, publică agenția de presă rusă Ria Novosti

Agenția rusă de stat RIA Novosti a publicat un articol în care a preluat afirmațiile proiectului „War on Fake” care relatează că președintele Ucrainei Zelenski a trucat ultima postare cu aflarea sa în Kiev și că este posibil ca acesta să se afle în Brașov, adus ieri de unul dintre elicopterele ucrainene care au aterizat pe Aerodromul Ghimbav!

Iată articolul publicat de ziarul propagandist rus:

https://ria.ru/20220308/zelenskiy-1777188354.html?in=t

<<Proiectul „War on Fake” a numit videoclipul lui Zelensky de la Kiev fals>>, titrează RIA Novosti.

MOSCOVA, 8 martie – RIA Novosti. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram.

„În primul rând, președintele înregistrează videoclipul la telefon, apoi are loc un montaj și trecerea la o cameră TV. <…> Atenție la poza din spatele lui: dispare când schimbi unghiul. Zelensky are un pic diferit. coafură și diferite lungimi de miriște pe față,” – autorii canalului Telegram notează și concluzionează că „prima parte a videoclipului a fost înregistrată în avans, posibil înainte de a părăsi Kievul”.

Propaganda Kremlinului susține că Zelenski nu s-ar afla la Kiev, ci la Brașov

„Conform unor relatări, el se află într-un buncăr din Lviv, unde, probabil, a fost recreat interiorul biroului său din Kiev, dar poza nu a fost atârnată”, indică resursa…

„O altă opțiune pentru locația lui Zelensky este orașul românesc Brașov”, cred ei în Războiul împotriva falsurilor…

Publicația mai notează că, potrivit site-ului Flightradar, în jurul orei 15:00, o aeronavă neidentificată a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de patru elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Zborul său a fost întrerupt în regiunea Brașov, iar în jurul orei 16:30 pe aeroportul din Brașov, trei aeronave care nu transmiteau informații despre ele însele, și un elicopter al trupelor ucrainene au venit pentru aterizare…

„Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa”, au rezumat autorii.

mai scria ieri pe site-ul său agenția rusă de stat RIA Novosti.

De precizat că ieri Ministerul Apărării Naționale din România anunța inițial că patru elicoptere ucrainene civile au sosit în țara noastră și că în total vor sosi 14 astfel de aeronave ucrainene civile, doar pentru a li se asigura mentenanță:

UPDATE (15:42) Actualizare cu privire la situația elicopterelor ucrainene:
Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România. Și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.
În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare.
Referitor la cele patru elicoptere ucrainene, facem următoarele precizări:
Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.
Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.
Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.
Despre aflarea aeronavelor ucrainene pe teritoriul României a scris inițial ziarul local Bună Ziua Iași, care a publicat și o serie de fotografii:
Mai multe aeronave din Garda Națională a Ucrainei au aterizat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi!
aeronave iasi 6
relata bzi.ro. Ulterior MAPN a publicat precizări oficiale cu privire la subiect, în care accentua faptul că este vorba de aeronave civile, fără tehnică militară…

Reamintim că Rusia a avertizat România să nu pună aerodromurile sale la dispoziția aeronavelor militare ale Ucrainei. „Orice țară care își oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată ca a intrat în conflict”, a declarat duminică 6 martie purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, citat de Reuters, relatează hotnews.ro.

Sursă info și foto: ria.ru, hotnews.ro, libertatea.ro

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT