Stiri din tulcea

Orașul Isaccea premiat de Ambasada Franței în România, pentru punerea în valoare a cetății Noviodunum

22 octombrie 2021
Orașul Isaccea premiat de Ambasada Franței în România, pentru punerea în valoare a cetății Noviodunum

Orașul Isaccea premiat de Ambasada Franței în România, pentru punerea în valoare a cetății Noviodunum

În premieră, orașul Isaccea a reușit să câștige un premiu de anvergură! Locul II în cadrul concursului ‘Oraşul durabil 2021’, organizat de Ambasada Franței în România! Premiul a fost obținut pentru planul de punere în valoare a cetății Noviodunum!

Redăm în continuare comunicatul Ambasadei Franței în România cu privire la acest subiect:

Miercuri, 20 octombrie 2021, Ambasadoarea Franței, doamna Laurence Auer, a înmânat premiile reprezentanților orașelor Buzău și Ghelința (premiul I), Sibiu și Isaccea (premiul II) pentru angajamentele lor în demersurile de dezvoltare durabilă, în cadrul concursului „Orașul durabil”, organizat de Ambasada Franței în România.

Orașul Isaccea a obținut premiul al doilea pentru planul de punere în valoare a cetății Noviodunum.

Un juriu independent format din cadre universitare și profesioniști români s-a reunit pentru a selecta cele mai bune proiecte dintre cele 19 proiecte înscrise. Proiectele pot fi depuse în cadrul a patru teme: Mobilitate urbană; apă și canalizare; gestionarea deșeurilor, eficiență energetică și economie circulară; renovare urbană și reabilitarea patrimoniului.

Acest concurs se înscrie într-un proces de schimb de soluții durabile între partenerii francezi și români. Astfel, autoritățile locale câștigătoare din România vor beneficia de o vizită de studiu în Franța, în săptămâna 15 noiembrie, care le va permite un schimb de experiență cu partenerii francezi din Paris și Tours, orașul partener al acestei ediții.

Concursul „Orașul durabil”, organizat de Ambasada Franței în România, are ca scop promovarea inițiativelor autorităților locale din România care se înscriu într-un proces de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică. Acesta se adresează celor patru niveluri ale unităților administrativ-teritoriale din România (județ, municipiu, oraș, comună). Șaisprezece astfel de unități administrativ-teritoriale și-au depus candidatura pentru ediția din 2021 a acestei competiții: Curtici; Ghelința; Ion Creangă; Isaccea; Sânnicolau Mare; Seini și Tâmboești în categoria „orașe și municipii mijlocii”, Arad; București (sector 6); Buzău; Cluj-Napoca; Galați; Iași; Sibiu; Suceava și județul Vâlcea în categoria „județe și orașe mari”.