Stiri din tulcea

Incident pe Insula Șerpilor, la 50 km Est de Sulina! Două nave neidentificate s-au apropiat și au cerut grănicerilor ucraineni să se predea!

24 februarie 2022
Incident pe Insula Șerpilor, la 50 km Est de Sulina! Două nave neidentificate s-au apropiat și au cerut grănicerilor ucraineni să se predea!

Incident pe Insula Șerpilor, la 50 km Est de Sulina! Două nave neidentificate s-au apropiat și au cerut grănicerilor ucraineni să se predea!

Ministerul ucrainean de Interne anunță că “două nave neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor” , la 50 km Est de Sulina județul Tulcea și au cerut grănicerilor să se predea, relatează ziare.com și biziday.ro.

Ucraina a instalat pe Insula Şerpilor un sistem de monitorizare a ţintelor  navale

Rușii cer polițiștilor de frontieră de pe Insula Șerpilor să se predea, anunță și Serviciul de Grăniceri al Ucrainei Două ținte nerecunoscute s-au apropiat de Insula Șerpilor, relatează Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

Invadatorii amenință că vor cere ca militarii detașamentului de frontieră Izmail să se predea. Agresorul a folosit canalul de comunicare internațional pentru siguranța navigației. Polițiștii de frontieră se vor apăra

a spus Serviciul de Grăniceri al Ucrainei în comunicat.

Insula Şerpilor se află la cincizeci de kilometri est de gura Dunării la extremitatea vestică a Mării Negre, în apropiere de Sulina.

Autoritățile ucrainene au emis următorul comunicat: “Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor. Ocupanții amenință că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea. Au folosit canalul internațional de comunicare [radio] privind siguranța navigației. Polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare”.

Comunicatul nu precizează ce sunt cele “două ținte neidentificate”, dar este de presupus că este vorba de două nave.

Forțe ale armatei ruse se apropie de Insula Șerpilor, anunța de dimineață și ziarul local din Odesa.

Insula Șerpilor este importantă din punct de vedere strategic, iar ocuparea acesteia va permite Moscovei să revendice apele teritoriale din jurul insulei, care se întind pe 12 mile în mare, se arată într-un raport întocmit de experți britanici de informații, citați de Daily Mail, la începutul lunii februarie, relatează jurnaliștii de la G4media.ro.

insula serpilor 2

Regiunea include căi navigabile importante către orașele-port Odesa și Kherson. Dacă insula va trece în mâinile Rusiei, aceste canale de transport maritim ar putea fi întrerupte, ceea ce ar duce la izolarea Ucrainei de piețele internaționale și va priva economia acesteia de venituri comerciale vitale, se arată în document.

Flota rusă poate bloca și strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră. Astfel, orașele-port Berdiansk și Mariupol vor fi rupte de lume. Având în vedere dominația navală a Moscovei în Marea Azov, aceasta poate încerca, de asemenea, să ocupe Mariupol și Berdyansk, deschizând calea forțelor terestre să se deplaseze prin ambele orașe. Acest lucru va face posibilă crearea unui „pod de uscat” care se întinde de la regiunile separatiste de la est până în Crimeea.

Sursă info: ziare.com, biziday.ro, g4media.ro